Konkurs za prijem fotografija 'Inkluzija zajedno: neostavljajući nikoga iza'

U okviru Evropske sedmice invalidnosti i razvoja za 2018. godinu, International Disability and Development Consortium IDDC otvorio je konkurs za prijem fotografija koje ilustruju temu nedelje: „Inkluzija zajedno: neostavljajući nikoga iza" i koje prikazuju osobu ili osobe sa invaliditetom u kontekstu zemalja sa srednjim dohotkom, ili zemlje sa niskim prihodima.

Uslovi učešća

Ovo takmičenje je besplatno i otvoreno za sve, javnost i profesionalne fotografe. Učesnik bi trebao biti pojedinac, a ne organizacija.

Podnošenje fotografija

Digitalne fotografije trebaju biti poslane na eddw@iddcconsortium.net do 6. februara 2019. godine. Svaki učesnik može poslati najviše tri fotografije. 

Izbor pobjedničkih fotografija

Deset fotografija će biti konačno odabrano od strane žirija i odabran jedan pobjednik. Deset najboljih fotografija će biti izloženo u Briselu (i na različitim mjestima u Evropi, ako bude moguće) tokom 2019. godine, u svrhu podizanja svijesti o pravima osoba sa invaliditetom.

Više informacija možete naći na web stranici International Disability and Development Consortium IDDC na sljedećem linku: https://iddcconsortium.net/news/eddw-2018-photo-contestAustrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World