KOLOSI radionica o pravima osoba sa invaliditetom i rodnoj ravnopravnsoti

Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom Grada Bijeljina KOLOSI 26. oktobra 2018. godine u Centru za kulturu „Semberija” u Bijeljini je organizovala radionicu na temu „Ljudska prava osoba sa invaliditetom i rodna ravnopravnost za mlade i njihove roditelje„  okviru Strategije zagovaranja - promocije "Razumijevanja pristupa invalidnosti zasnovanom na ljudskim pravima" koalicija OOSI 2018.-2021.

Slika 1. Koalicija KOLOSI Bijeljina organizaovala radionicu na temu prava osoba s invaliditetom i rodne ravnopravnosti, 26. oktobra 2018.

Cilj radionice bio je da se osobe sa invaliditetom podstaknu na borbu za njihova ljudska prava koja im garantuje UN Konvencija o pravima osoba sa invaliditetom. 

Jedna od tema radionice bilo je uključivanje rodne ravnopravnosti u sve tokove života za osobe sa invaliditetom. Na radionici istaknuta rodna ravnopravnost sa akcentom na mlade i njihove roditelje zbog podizanja nivoa svijesti o postojanju ne ravnopravnosti u kontekstu invalidnosti i podsticanja na razmisljanje o učešću žena sa invaliditetom u zajednici, porodici i u organizacijama osoba sa invaliditetom. 

Slika 2. Koalicija KOLOSI Bijeljina organizaovala radionicu na temu prava osoba s invaliditetom i rodne ravnopravnosti, 26. oktobra 2018.

Radionici je prisustvovalo oko treideset učesnika iz člananstva udruženja koja čine koaliciju, mladi, djeca s invaliditetom i njihovi roditelji, predstavnici Gradske uprave Bijeljina i mediji NTV Arena, RTV Slobomir, TV IN i Semberske novine. 

Radionicu vodili Novo Trifunović i Radmila Simić iz koalicije KOLOSI.

Prilog o radionici možete pogledati na sljedećem youtube linku NTV Arena: 

Radionica je organizovan u sklopu MyRight programa zajedničkih aktivnosti 2018.-2021.Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World