Koalicija 'Zajedno smo jači' različitim aktivnostima obilježila 3. decembar

Organizacije članice Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije "Zajedno smo jači" različitim aktivnostima obilježile 03. decembar - Međunarodni dana osoba sa invaliditetom.

Slika. Koalcija OOSI HNK različitim aktivnostima obilježila Međunarosni dan OSI, 3. decembar

Ispred Mepas Mall-a u Mostaru održani su mirni protesti zajedno sa mladim osobama sa invaliditetom u cilju podizanja svijesti o pravima osoba sa invaliditetom, a nekoliko udruženja članica koalicije su u periodu od 09.00 do 21.00 sati imale promociju i prodaju radova u Mepas Mall-u, zajedno sa drugim organizacijama i ustanovama koji rade sa djecom i mladima sa invaliditetom.

Druge organizacije članice koalicije povodom ovog značajnog datuma organizovale su druženje za svoje članove.

Video sa protesta predstavnika Koalcije "Zajedno smo jači" održanih 3. decembra ispred Mepas Mall-a u Mostaru možete pogledati na sljedećem linku City Televizije BiH: https://www.facebook.com/CityTelevizija/videos/337922726994981/

Aktivnosti obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom 3. decembra Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije "Zajedno smo jači" je realizovala u sklopu MyRight programa zajedničkih aktivnosti 2018.-2021.


Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World