Edukacija za korištenje iPhona u organizaciji Udruženja slijepih KS

Završena je online edukacija 9 slijepih osoba za korištenje mobitela iPhone. Edukacija je realizovana dva puta sedmično tokom maja i juna 2020. godine.

Voditelj edukacije je bio Gradimir Kragić, a eduakcija je realizovana po principu grupnog rada, koristeći Skype.

Dogovoreno je da se određeni oblici edukacije nastave i tokom jula i avgusta, a po završetku godišnjih odmora nastaviće se edukacija po utvrđenom program.

Pozivaju se zainteresirane slijepe osobe, koje koriste mobitel iPhone, a koje žele dodatnu edukaciju, da se prijave u Udruženje slijepih Kantona Sarajevo.

Edukacije se provode u okviru projekta "Unapređenje dugoročne održivosti Udruženja slijepih Kantona Sarajevo i drugih organizacija slijepih u Federaciji BiH kroz edukaciju, zagovaranje i podizanje svijesti", koji Udruženje slijepih Kantona Sarajevo realizuje u periodu 2018.-2021. u saradnji sa partnerskom organizacijom Savezom slijepih Švedske (SRF), finansiranom od strane MyRight.

Više informacija možete naći na facebook stranici Udruženja slijepih Kantona Sarajevo i na web stranici na slijedećem linku: http://www.slijepi-sa.org.ba/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World