Druga radionica promocije Brajevog pisma za članove Udruženja slijepi KS

U prostorijama Udruženja slijepih Kantona Sarajevo 27. juna 2018. godine održana je druga radionica promocije i korištenja Brajevog pisma u okviru novog projekta.

Slika. Udruženje slijepih Kantona Sarajevo 27. juna 2018. održallo je drugu radionicu promocije Brajevog pisma za svoje članove

Radionici je prisustvovalo oko 20 slijepih osoba, članova/ca Udružnja slijepih Kantona Sarajevo, a voditeljica i promotorka Brajevog pisma, ovog puta je bila Senija Okić.

Prva radionica promocije i korištenja Brajevog pisma za članove Udrženja slijepih Kantona Sarajevo održana je 24. aprila 2018. godine, prisustvovalo joj je takođe 20 slijepi osoba, a sa radionicom se planira nastaviti i u narednom period, jer su i sami članovi udruženja iskazali veliko zadovoljstvo i spremnost za učešće.

Radionice se održavaju u sklopu projekta "Unapređenje dugoročne održivosti Udruženja slijepih Kantona Sarajevo i drugih organizacija slijepih u Federaciji BiH kroz edukaciju, zagovaranje i podizanje svijesti", koji Udruženje slijepih Kantona Sarajevo realizuje u periodu 2018.-2021. u saradnji sa partnerskom organizacijom Savezom slijepih Švedske (SRF), finansiranom od strane MyRight.

Više informacija o radionici i novom projektu Udruženja slijepih Kantona Sarajevo" možete naći na web stranici: http://www.slijepi-sa.org.ba/Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World