Aktivnosti partnerske organizacije IC 'Lotos' Tuzla tokom pandemije

U proteklih mjesec dana oko 30 mladih osoba s invaliditetom u okviru aktivnosti Informativnog centra za osobe s invaliditetom „Lotos" Tuzla svakodnevno održavaju zajedničke online sastanke koje moderiraju Mevlida Rovčanin i Adisa Kišić. 

Na sastancima mladi vrijedno rade na planovima za bolje sutra i slažu mozaik želja sa jasnim i jakim odlukama i nastojanjima da izgrade sebe i istovremeno daju svoj doprinos društvenoj zajednici.

Online sastanak za roditelje mladih osoba s invaliditetom koji je moderirala projekt koordinatorica Sandra Marković održan je 28. aprila 2020. godine, a plan je da se ubuduće realizuje dva puta sedmično.

Ove aktivnosti se realizuju u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za samostalan život osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini" IC Lotos Tuzla provodi u saradnji sa Centrom za samostalan život iz Štokholma STIL - personlig assistans och politisk påverkan u okviru MyRight- Empowers people with disabilities programa u Bosni i Hercegovini (MyRight-BiH)

Više informacija na web stranici Informativnog centra za osobe sa invaliditetom "Lotos” Tuzla na sljedećem linku:https://www.ic-lotos.org.ba/.

 Austrian Development Cooperation i Light for the World su finansirali izradu ove web stranice With funding from Austrian Development Cooperation Light for the World